Ρομαντικός ποδηλάτης ή αθλητής υψηλού επιπέδου.
Η Demaraz έχει αυτό που χρειάζεσαι στο δρόμο.

demaraz-custom-rouxa-podilasias

Κάθε ποδηλάτης έχει διαφορετικές ανάγκες να καλύψει. Το σίγουρο είναι ότι σε ό,τι επίπεδο και αν βρίσκεται κανείς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να φοράει ένα τεχνικό ρούχο που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει στη διαδρομή που θα επιλέξει να κάνει κάθε φορά.

Τι πρέπει να προσέξω;

Αυτό που διαφοροποιεί τα ρούχα είναι οι τεχνικές τους λεπτομέρειες. Παρακάτω ποιες μπορεί να είναι αυτές ανά είδος

Φανέλα

  1. Το ύφασμα στις φανέλες ποδηλασίας πρέπει να είναι τεχνικό, διαπνέον και αντιιδρωτικό. Το πόσο ανταποκρίνεται σε αυτές τις ιδιότητες ένα ύφασμα το καθιστά καλύτερο ή όχι. Στην Demaraz χρησιμοποιούμε υφάσματα υψηλής ποιότητας Perspiration External που προσφέρουν άριστη ανταπόκριση στον ιδρώτα και είναι ειδικά κατασκευασμένα για υψηλές θερμοκρασίες.
  2. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη γραμμή του πατρόν. Αν θα είναι στενή γραμμή ή όχι.
    Την πρώτη περίπτωση προτιμούν κυρίως αθλητές και αθλήτριες δρόμου γιατί προσφέρουν καλύτερη αεροδυναμική. Τα υφάσματα σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο ελαστικά αλλά και πιο στενά στο στήθος και στη μέση.
    Τη δεύτερη περίπτωση προτιμούν ποδηλάτες που κάνουν χαλαρές βόλτες, ή brevets, ακαδημίες ή σχολές ποδηλασίας και άλλοι.
  3. Επόμενο θέμα είναι οι διάφορες τεχνικές διαφορές στην μπλούζα. Αν δηλαδή θα έχει silicon band γύρω από τη μέση ή carbon ταινία, αν τα μανίκια θα έχουν στο τελείωμα λάστιχο, silicon band ή θα είναι κομμένα με laser cut χωρίς κάποιο λάστιχο, αν το φερμουάρ θα έχει zipper garage για να μην ενοχλεί τον αναβάτη στο λαιμό, αν οι τσέπες θα είναι οι κλασσικές τρεις ή θα έχουν και κάποια έξτρα αδιάβροχη και άλλα.

Παντελόνι

  1. Το κυριότερο πράγμα που πρέπει να προσέξει όποιος επιλέγει ένα παντελόνι ποδηλασίας είναι το pad που θα χρησιμοποιήσει. Άλλο pad θα χρησιμοποιήσει ένας μικρός αθλητής ακαδημίας ποδηλασίας, άλλο ένας ποδηλάτης που κάνει mountain bike και άλλο ένας αθλητής που προτιμά το δρόμο. Μπορείτε να δείτε τα pads και τις ιδιότητες τους εδώ.
  2. Το επόμενο βήμα είναι η ποιότητα της λίκρας. Στην Demaraz χρησιμοποιούμε στα παντελόνια λίκρα δυο ειδών. Ανάμεσα στα πόδια και το καβάλο χρησιμοποιούμε μη εκτυπώσιμη λίκρα που είναι πιο ανθεκτική στις τριβές. Η μη εκτυπώσιμη λίκρα έρχεται σε τέσσερα χρώματα: Μαύρο, Navy Blue, Cyan και κόκκινο. Στα πλάγια μέρη, χρησιμοποιούμε εκτυπώσιμη ελαστική λίκρα.
  3. Όπως στη φανέλα έτσι και στο παντελόνι υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσεχθούν. Αν το παντελόνι θα έχει στο τελείωμα μόνο λάστιχο ή silicon Band, πόσα εκατοστά θα είναι η silicon Band (συνήθως είναι 4 ή 7) ανάλογα με το γούστο του κάθε ποδηλάτη, μεγάλη σημασία επίσης έχει η τιράντα που προσφέρει σταθερότητα και προστασία απέναντι στον ιδρώτα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η εξωτερική ραφή που κάνει το παντελόνι ακόμα πιο ανθεκτικό και επεκτείνει τη διάρκεια ζωή του.

Τύποι Υφάσματος

Krisi

Το ύφασμα Κrisi  διαθέτει πολυεστερικές μικροΐνες. Διαπνέον, απομακρύνει αποτελεσματικά τον ιδρώτα. Η δομή του προσφέρει ένα πολύ συμπαγές υλικό στο οποίο η ψηφιακή εκτύπωση δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα. Λιγότερο ελαστικό, προσφέρεται για φαρδιά γραμμή. Ιδανικό για ακαδημίες ποδηλασίας, promo μπλούζες κλπ

Dingo

To ύφασμα Dingo έχει σαν βάση πολυεστερικές μικροΐνες. Αυτό του αποδίδει μαλακή αίσθηση στο σώμα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αποτελεσματική απομάκρυνση του ιδρώτα. Είναι ελαστικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πιο ευάλωτο. Η δομή του εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και άρα καλύτερη απόδοση στην εκτύπωση σε σχέση με άλλα υφάσματα.

Bio Ceramic

Το ύφασμα Bio Ceramic διαθέτει μεγάλο ποσοστό πολυεστερικής μικροΐνης για να είναι ανθεκτικό. Ο αθλητής που το προτιμά, θυσιάζει λίγη από την ελαστικότητα αλλά κερδίζει πολλά σε διάρκεια ζωής. Παρά τη…θυσία το Bio Ceramic έχει τέλεια εφαρμογή στο σώμα. Όλα αυτά τα στοιχεία το καθιστούν κατάλληλο για αθλητές mountain bike.

Carbon

Το ύφασμα Carbon διαθέτει κράμα Carbon και πολυεστερικές μικροΐνες. Ένα αντιστατικό, ελαφρύ και ανεκτικό ύφασμα. Η δομή του προσφέρει ένα πολύ συμπαγές υλικό στο οποίο η ψηφιακή εκτύπωση δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Mery

Το ύφασμα Mery είναι ελαστικό, μαλακό με άψογη εφαρμογή πάνω στο σώμα. Στην παραγωγή του υφάσματος προστίθεται 5% ελαστίνη. Διαθέτει τεχνολογία Perspiration External που του δίνει μέγιστη απόδοση απέναντι στον ιδρώτα. Ιδανικό ύφασμα για αθλητές που κάνουν καθημερινές πολύωρες προπονήσεις.

Tek Mesh

Το ύφασμα Tek Mesh είναι εξαιρετικά ελαφρύ ύφασμα, μαλακό στην υφή του και 100% αντιβακτηριδιακό. Διαθέτει επίσης τεχνολογία Perspiration External για μέγιστη απόδοση απέναντι στον ιδρώτα. Κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες. Επιπρόσθετα προσφέρει υψηλή ευκρίνεια στην ψηφιακή εκτύπωση.

Asteria Effepi

Μαλακό ύφασμα από πολυεστερικές μικροΐνες και 5% ελαστίνη. Μοναδική εφαρμογή πάνω στο σώμα και διαπνεόν χάρη στην τεχνολογία Perspiration External που διαθέτει. Ιδανικό για υψηλές θερμοκρασίες είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητές υψηλού επιπέδου.

Dolomiti

Το ύφασμα Dolomiti  είναι ένα συμπαγές ύφασμα από 78% πολυαμίδιο και 22% ελαστάνιο. Διαθέτει πυκνή πολυεστιακή ελαστικότητα η οποία συμβάλει στην μείωση της μυϊκής καταπόνησης και στην άψογη εφαρμογή του ρούχου.  Κατάλληλο για φθινοπωρινές και χειμερινές προπονήσεις.

Modena:

Το ύφασμα Modena αποτελείται από 80% πολυεστέρα και 20% ελαστάνιο. Προσφέρει υψηλή αναπνευστικότητα και άνετη εφαρμογή. Η θερμική φόδρα που διαθέτει το καθιστά κατάλληλο για φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες προπονήσεις.

Modena Carbon:

Το Modena Carbon αποτελείται από 80% πολυεστέρα και 20% ελαστάνιο. Προσφέρει υψηλή αναπνευστικότητα και άνετη εφαρμογή. Η θερμική φόδρα που διαθέτει το καθιστά κατάλληλο για φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες προπονήσεις καθώς η προσθήκη carbon το κάνει αντιστατικό, ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο.

Windex

Το ύφασμα Windex είναι απόλυτα αντιανεμικό και επιπρόσθετα διαθέτει διαπνέον μέρη στο ρούχο, ώστε να παραμείνετε άνετοι στις προπονήσεις σας, χωρίς να φοράτε πολλά ρούχα. Διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος ενώ σας προστατεύει από τον άνεμο και την βροχή.